Pannu

Äitini kehitti tämän reseptin lapsuudessani vastaamaan japanilaisen arkiruoan kaipuuseen. Helppo, nopea ja älyttömän maukas ruoka, yksi arkiruokaikisuosikkini.

Vasta-allergisoituneena vehnälle en löytänyt mistään itselleni sopivaa soijakastiketta, mutta aika pian löysin tämän Soy-kingin gluteenittoman soijakastikkeen, jossa ei ole käytetty vehnää. Se on ainakin toistaiseksi sopinut ja ai miten ihanaa olikaan saada pannua pitkästä aikaa, kun löysin tämän tuotteen. Koska kyseessä omalaäla kohdallani on vehnäallergia eikä keliakia, en voi käyttää normaalia soijakastiketta, sillä vaikka siinä on gluteenia vain 15mg/1kg eli se on ”gluteeniton” ja sopii keliaakikolle, on siinä silti riittävän paljon vehnän proteiinia immuunipuolustusjärjestelmäni aktivoitumiseksi ja todennäköisesti T-soluvälitteisen reaktion synnyttämiseksi eli suomeksi saan siitä allergiaoireita, eikä se sovi minulle, vaikka se gluteeniton onkin.

Tähän törmään muuten usein. ”Tämä on gluteeniton ja maidoton, eli se sopii sinulle” ja kun minä kysyn, että onko siinä jäämiä vehnästä tai kaurasta, pidetään minua hankalana asiakkaana. Nykyään en enää jaksa yrittää miellyttää sanomalla, että kai se sopii, vaan vaadin tuoteselosteen nähtäväksi.

Höyrytetty riisi on helppo tehdä tavallisessa kattilassa, mutta jos sinulla on riisinkeitin, niin tämä on vieläkin helpompi tehdä.

Pannu (eli soijassa haudutettuja kasviksia ja lihaa höyrytetyn riisin kera)

(Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)

(4-6:lle – aktiivinen aika 10min – passiivinen aika 20-30min riippuen kiinankaalisuikaleiden koosta)

Pannuun

n.400g porsaan kylkiviipaleita

1 pieni purjo

1 punainen paprika

200g herkkusieniä

1/2 pieni kiinankaali tai 1 pieni paksoi

1/2dl vehnätöntä soijaa

1/2dl vettä

Höyrytetty riisi

2,5dl puuroriisiä/2 ruokailijaa

Kylmää vettä

Kannellinen kattila

1. Mittaa riisi kattilaan ja pese riisuriisi kylmässä vedessä vähintään 3 kertaa pesujen välissä veden pois kaataen. Mittaa pestyn riisin päälle kylmää vettä sen verran, että riisikerroksen pinnalle pystyyn laitetun keskisormen ensimmäinen nivel peittyy juuri ja juuri.

2. Laita kansi kattilan päälle ja nosta hellalle. Laita levy täydelle teholle ja kiehauta, laske sitten lämpötila matalaksi anna kiehua kansi koko ajan kiinni 10minuuttia. Sitten virta hellasta pois ja anna höyrystyä vielä 10-15min.

3. Riisin kiehuessa tee pannu hautumaan. Levitä paistinpannun pohjalle possuviipaleet ja laita hella kuumimmalle. Pese purjo ja leikkaa n.8cm pitkiksi pätkiksi. Puolita valkoinen osa pituussuunnassa, viskaa possun päälle. Pese sienet ja puolita, viskaa purjon päälle. Pese paprikat, poista siemenet ja tee lohkoja, viskaa sienten päälle. Pese kiinankaali ja paloittele suupalan kokoisiksi. Lado paprikan päälle ensin valkoinen osa, sitten vihreä osa. Kaada vesi ja soija päälle,laske lämpötila matalaksi ja peitä kannella. Pannu on kypsä, kun kiinankaalin valkoinen osa on pehminnyt.

IMG_20180429_125410.jpg

4. Kauho kulhoon riisiä, nosta päälle kasviksia ja lihaa sekä kauhallinen lientä.

5. Nauti!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s