Suklaapuuro, vadelmia ja banaania

Yksinkertaiset jutu ovat parhaita. Niin kuin puurot, joita nautitaan meillä lähes joka päivä. Lasten suosikki on suklaapuuro, jonka mannaryyniosuutta varioin kaapin sisällön mukaan. Viimeksi tein puuron kokonaisista, höyryteityistä spelttihyvistä, jotka hienonsin karkeaksi jauhoksi tehosekoittimessa juuri ennen keittämistä. Valmista tuli kymmenessä minuutissa. Tätä voi tehdä riisimannasta, polentasta ja oikeastaan ihan mistä vaan miedon makuisesta mannaryynin korvikkeesta, jota käytetään saman verran kuin ohjeessa olevaa spelttimannaa. Ruishiutaleitakin olen kokeillut, mutta silloin piti kyllä lisätä kaakaojauhetta, ettei puuro olisi maistunut liian terveelliselle. Viimeksi murensin suklaapuuroannoksen päälle munatonta marenkia vadelmien ja banaanin kaveriksi. Se meni jo herkun puolelle.

Soijamaidon voit korvata samalla määrällä mitä tahansa allergikollesi sopivaa kasvismaitoa. Dumle kaakaojauhe on maidoton, mutta siinä on soijalesitiiniä. Jos haluat soijattoman puuron, vaihda soijamaidon lisäksi kaakaojuomajauhe seuraavaan seokseen: 1dl tummaa kaakaojauhetta, ½-1 dl tomusokeria ja 2 tl vaniljasokeria.

Suklaapuuro

(maidoton, munaton, vegaaninen, muokattavissa soijattomaksi ja gluteenittomaksi)

(4 annosta – 10 minuuttia aktiivinen aika)

1 litra soijamaitoa

2 dl spelttimannaa

1,5-2 dl Daim kaakaojuomajauhetta

1 tl vanijasokeria

päälle

kotimaisia pakastevadelmia

1-2 banaania viipaleina

 

  1. Kiehauta teflonkattilassa soijamaito. Ripottele mannaryynit koko ajan vatkaten sekaan. Kypsennä 2-4 minuuttia ja lisää kaakaojuomajauhe sekä vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. (Jos haluat, voit jäähdyttää puuron ja vatkata se vispipuurotyylisesti vaahdoksi. Minä en sitä malta tehdä).
  2. Nostele neljälle lautaselle, ripottele kuuman puuron pinnalle ensin jäiset vadelmat, sitten banaaniviipaleet.
  3. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s