Pirtelö hedelmistä

Jouluna tulee syötyä herkästi paljon herkkuja ja maha aivan ylitäyteen. Tämä raikas, vitamiineja ja makua vilisevä pirtelö on myös täynnä kuituja. Sen voi nauttia aamu-, väli- tai iltapalaksi. Se on maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, kauraton ja mitä vielä. Ainoa ongelma rajoitusten suhteen on hedelmäallergikoilla, sillä tämä sisältää vain niitä. Tässä ei ole lisättyä sokeria, ei väriaineita, ei säilöntäaineita hedelmien oman C-vitamiinin lisäksi.  Tämä on yksi helpommista ja herkullisimmista pikkuaterioista, mitä tiedän. Tarvitset vain hyvin tehokkaan blenderin, veitsen, hedelmiä ja tarjoilulasit.

Lapset ovat syöneet tätä iltapalaksi nyt koko viikon – omasta pyynnöstään. Tämä säilyy yön yli jääkaapissa, eli jos illalla jää pirtelöä yli, niin se on vielä aamupalalalla syötävää (ja hyvää). Sen pidempään tämä ei säily.

Pirteä hedelmäpirtelö

(maidoton, munaton, gluteeniton, kauraton, soijaton, pähkinätön, vegaaninen)

(4:lle, noin 1l valmista pirtelöä – aktiivinen aika 5 min)

1 kypsä banaani

1 kypsä päärynä (conference)

1 pieni omena (mielellään kotimainen)

1 appelsiini (kokoonsa nähden mahdollisimman painava, eli sisältää paljon mehua)

1 klementiini (valitse siemenetön lajike, tai poista siemenet ennen blendaamista)

1 kypsä, iso sharon (tai persimon tai kaki)

  1. Kuori ja paloittele banaani, päärynä, omena, appelsiini ja klementiini blenderikulhoon. Sijoita alimmaksi appelsiini ja klementiini, niin niistä irtoava neste auttaa blenderiä soseuttamaan kaiken muun. Pese sharon, poista lehden ja viipaloi blenderikulhoon. Aja sileäksi soseeksi. Kaada laseihin ja nauti välittömästi.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s