Hummus

Minua vaivaa kaikenlainen ruoan hukkaan heittäminen ja jo pienestä asti muistan vihanneeni ohjeita, joissa käytetään vain valkuainen, mutta ei keltuaista. Vanhemmiten olen opetellut käyttämään mahdollisimman ison osan valitsemastani ruoasta. Esimerkiksi kukkakaalin lehdet ovat syötäviä ja nykyään hyödynnän myös kukkakaalin lehdet ruoanlaitossa, viimksi kokeilin sitä wokkiruoassa paksoin tilalla ja se toimi hyvin.

Kikherneliemimarenki on yksi tällainen murheenkryyni. Siitä kun jää purkillinen kikherneitä jäljelle. Moneen paikkaan olen makeissakin resepteissä kikherneet upottanut (esimerkiksi TonBrita), mutta aina ei jaksa olla ihan niin luova. Tällä kertaa yritin kehitellä munatonta financier-leivosta (ihan karmeita, tämä ensimmäinen erä lensi poikkeuksellisesti roskiin – se on allergiaruokia kehitellessä valitettavasti riskinä, että lopputulos on niin karsea, ettei sitä voi oikeasti syödä) ja jäljelle jääneistä kikherneistä tein tällä kertaa hummusta. Hummukseen tulee yleensä sitruunaa, mutta hedelmälautasella oli sitruksista ainoastaan verigreippiä ja appelsiinia saatavilla, joten tähän reseptiin käytin niitä. Toimi oikein hyvin, mutta jos haluat perinteistä hummusta, käytä vastaava määrä vastapuristettua sitruunamehua.

Olen nyt pitkin viikkoa kehitellyt ruokia, joihin upotan hummusta. Seuraavassa postauksessa syksyyn sopiva ruokaresepti, johon hummus muuntui ainekset yhteen sitovaksi kastikkeeksi.

Hummus

1 prk go green kikherneitä (175g)

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl tahinia (mukana vähän seesaminsiemenöljyäkin)

2 rkl verigreippimehua

7 rkl vettä

1 rkl appelsiinimehua

1 rkl sokeria

päälle

1 rkl hienonnettua persiljaa

ripaus sormisuolaa

1 rkl oliiviöljyä

½-1 tl savupaprikajauhetta

ripaus vastarouhittua mustapippuria

 

  1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja soseuta niin hienoksi kuin saat. Kaavi tarjoiluastiaan ja koristele lorauksella oliiviöljyä, mustapippurilla, persiljalla, sormisuolalla ja savupaprikajauheella.
  2. Nauti vaikka leivän kanssa. Söin hummusta lounaaksi omatekoisen paahtoleivän päällä yhdessä edellisen päivän grillikanan tähteiden kanssa. Herkullista!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s