Kastike pinaatista ja tofusta

Nimi ei ole kovin houkutteleva, vai mitä? Inspiraationani oli Anjun Anandin paneeria pinaattikastikkeessa –ohje. Kotitekoinen tofuni ei edelleenkään ole rakenteeltaan riittävän sileää ja maultaan riittävän neutraalia, että voisin sitä tähän ruokaan laittaa. Siksi käytin Blue Dragonin Silken tofua paneerin tilalla. Olin yllättynyt lopputuloksesta. Pinaatti maistuu kermaiselta, kookosta ei maistu lainkaan ja kastikkeen mausteet tuovat hienostuneen, mutta vahvan kokonaisuuden pinaatin rinnalle ja maustavat tofun hyvänmakuiseksi (se on minusta vaikeaa).

Tarjosin tätä perheelleni höyrytetyn basmatiriisin kanssa. Yllättäen nirso nuorimmaiseni rakasti tätä ruokaa, pikkuinen pää nyökytteli ja lusikan pinkki muovivarsi vain viuhoi lautasen ja suun väliä. Ehkä pinaatin soseutus oli salaisuus? Olin kuitenkin iloinen, että ruoka maistui. Tämä ruoka sopii kevyeksi päivälliseksi tai tuhdimmaksi lounaaksi. Ohje on munaton, maidoton ja gluteeniton sekä vegaaninen. Sopii myös arki-iltaan, sillä se on nopea valmistaa. Itse käytin Lidl’n pakastepinaattia, kun pakastin pitää uutta satokautta varten tyhjentää, mutta kaupan babypinaatti käy vallan yhtä hyvin.

 

Tofu-pinaattikastike höyrytetyllä basmatiriisillä

(munaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

(4:lle aikuiselle – aktiivinen aika 30 min)

 

750g pinaattia

1 makea sipuli hienonnettuna

3 valkosipulin kynttä raastettuna

noin peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä raasteena, raastetta tarvitaan noin 1 tl

1 tl kuminsansiemeniä

3 rkl rypsiöljyä

1 tl tuoretta korianteria hienonnettuna

(alkuperäisessä ohjeessa oli 1-2 vihreää chiliä, mutta lasten vuoksi jätin ne pois)

1 tl suolaa

1tl garam masalaa

6 rkl kookoskermaa (valkoinen, kiinteä osuus)

 

Höyrytetty basmatiriisi

5 dl basmatiriisiä

vettä

 

  1. Mittaa ja pese riisi. Riisi on valmista keitettäväksi kun pesuvetesi muuttuu kirkkaaksi. Laita pesty riisi kattilaan ja lisää vettä niin, että riisi peittyy ja vesi yltää riisikerroken päälle kevyesti asetetun keskisormen ensimmäiseen niveleen asti. Laita kansi paikoilleen ja laita kattila hellalle. Kun riisi on kiehunut 10 min, siirrä kantta aukaisematta syrjään hellalta ja anna vetäytyä vielä vähintää viisi minuuttia.
  2. Riisin kiehuessa ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä 2-3 min ajan jos käytät tuoretta pinaattia. Pakastepinaatin voit sulattaa ja kuumentaa pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta tuore pinaatti/soseuta tarvittaessa pakastepinaatti. Itse soseutin pinaattini sauvasekoittimella, mutta blenderikin käy hyvin.
  3. Hienonna sipulit, raasta valkosipuli ja inkivääri, hienonna korianteri. Laita ne eri astioihin odottamaan kypsennystä. Kuutioi tofu.
  4. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa, lisää kumina ja sekoita. Kun kumina alkaa tuoksua (joidenkin sekuntien jälkeen) lisää sipulisilppu ja kuullota matalalla lämmöllä kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen lisää valkosipuli ja inkivääri (chilit) ja sekoittele minuutin ajan.
  5. Lisää korianteri, suola ja pinaatti, sekoita. Kiehauta seos ja anna kiehua matalalla lämmöllä 3 min. Lisää tofu, garam masala ja kookoskerma. Sekoita ja anna kiehua matalla lämmöllä vielä muutama minuutti. Tarjoa höyrytetyn riisin kanssa ja nauti.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s