Paistetut muikut

Yksinkertainen on kaunista! Minun perheeni lempikalaruoka on maailman yksikertaisin: paistettuja neulamuikkuja kuoriperunoiden ja vihersalaatin kanssa. Jopa lasten kaverit syövät näitä kotimaisia, ekologisia ja norjalaiseen loheen verrattuna edullisia kalaherkkuja mielellään. Myös silakkapihvit näin käsiteltyinä uppoavat lapsiin hyvin. Osta muikut valmiiksi perattuina, säästät aikaa ja hermoja. Reseptiin tavallisesti käytetyt ruisjauhot minun allergiani puolesta sopisivatkin, mutta perheen pienille herkkävatsaisille ne ovat liian tuhtia käsiteltävää ja aiheuttavat vatsanpuruja, siksi speltti. Gluteenittoman saat tästä reseptistä korvaamalla spelttimannaryynit polentalla.

Paistetut muikut ja keitinperunat

4:lle aikuiselle (30 min)

(maidoton, munaton)

Muikut:

400-500g valmiiksi perattuja, päättömiä muikkuja

2 dl täysjyväspelttimannaryynejä (Sunspelt)

1 tl suolaa

½ tl jauhettua valkopippuria

50 g maidotonta margariinia (sunnuntai)

 

Perunat:

½ kg kiinteitä perunoita

vettä

 

salaatti:

½ jäävuorisalaatti

1 avomaankurkku kuorittuna

1 suippopaprika

1 iso tomaatti

 

salaatinkastikkeeksi ruokaöljyä, sitruunamehua, vähän suolaa ja sokeria

 

  1. Laita perunat kiehumaan. Keitä 20 min. Kokeile tikulla, onko kypsiä. Tarvittaessa keitä pidempään. Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin kuumalle hellalle, kunnes kaikki vesihöyry on poistunut kattilasta, laita vasta sitten kansi paikalleen.
  2. Valmista salaatti ja salaatinkastike. Viipaloi salaatti, kuutioi kurkku, poista paprikasta siemenet ja kuutioi se, poista tomaatista kanta ja kuutioi se. Ripottele pari ruokalusikallista öljyä, puolikkaan sitruunan mehu ja ripaus suolaa ja sokeria salaatin päälle ja sekoita.
  3. Valmista leivitys syvään, isoon kulhoon. Sekoita mannaryynit, suola ja valkopippuri. Lisää muikut ja sekoita muikut leivityksen sekaan niin, että kaikilla muikuilla on pinnassaan hyvin jauhoja. Sulata 25 g maidotonta margariinia pannussa, kuumenna se ja paista puolet muikuista. Paista 2 min ja käännä kaikki muikut ja paista vielä 2 min lisää. Siirrä valmiit muikut tarjoiluastiaan. Sulata toinen 25g maidotonta margariinia ja paista loput muikut.
  4. Tarjoile ja nauti.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s